La bellesa captivaPassejant pels jardins d'Artur Ramon Art

19 de maig de 2022 / 22 de juliol de 2022

Comissariat per Ignacio Somovilla

A través d’un centenar de peces de la col·lecció d’Artur Ramon Art, Somovilla va preparar un itinerari únic que proposava una amplia selecció de mirades al jardí des de diferents punts de vista – com a creació artística o com a metàfora, sàtira o escenari, com a estat moral, com a últim refugi del plaer o el paradís. I tot això seguint el curs de la historia, des de l’etapa clàssica fins la contemporaneïtat de Josep Maria Subirachs.

“El jardí dona cabuda a tot perquè és permeable al món que serveix. La història de la Humanitat és la història dels constants intents de recuperar el paradís, un verger meravellós i únic. Tots aquests camins pels quals transitem convergeixen en un mateix lloc: el jardí com a creació cultural i com a reflex del nostre esperit mutant.”
Ignacio Somovilla, comissari de l’exposició

Ignacio Somovilla (Astúries, 1966), el comissari d’aquesta exposició, és llicenciat en Dret per la Universitá d’Uviéu i en Història de l’Art per la de Barcelona, ​​ha completat els estudis amb el màster en gestió cultural a la Universitat de l’Oest d’Anglaterra. Autor de diversos llibres i articles sobre jardins, col·laborador de ràdio des de fa dotze anys, actualment té una secció quinzenal a “El Ojo Crítico” de Radio 1 dedicat a la divulgació de l’art del jardí. Ha comissariat diferents exposicions i és el coordinador des de fa nou anys del cicle de cinema i jardí “Paraíso perdido” que es fa a la Filmoteca de Catalunya. Actualment, prepara la creació d’una editorial especialitzada en jardins “Encyclopedia Botánica” i completa el seu treball divulgatiu amb el projecte de viatges a jardins, Bomarzo, garden tours.