El cos i els seus fragmentsComissariada per Pilar Parcerisas

16 de novembre de 2023 / 19 de gener de 2024

Mariano Andreu · Alexander Archipenko · Ramon Casas · Toni Catany · Apel·les Fenosa · Marià Fortuny · Julio González · Manolo Hugué · Manuel Humbert · Baltasar Lobo · Ramon Martí Alsina · Segundo Matilla · Pablo Picasso · Man Ray · Josep Santilari · Josep Simont · Josep Maria Subirachs · Antony Williams

La Història trossejada i els seus fragments ens han llegat diverses formes d’art on el cos, el nu, s’erigeix en un relat. Aquesta història fragmentada que ha arribat a la contemporaneïtat perviu a les col·leccions d’una galeria on la història de l’art espera el torn, en la que l’exposició ens connecta directament amb la tradició clàssica del nu i la sinècdoque. Tot veritable artista refà el cos humà.

L’exposició anirà acompanyada de l’obra de l’artista contemporània Ana DMatos

Artista visual i investigadora, les obres de l’Ana DMatos són socials, multidisciplinàries, amb un pensament crític i feminista. Des del 1986 ha treballat en recerca a la UCM, Edimburg i Sheffield. Ha publicat en revistes especialitzades com Arte Individuo y sociedadCerámicaEl periódico del Arte, m-artyculturavisual, entre d’altres. La seva darrera publicació és el llibre d’artista Formas de paraiso. Paradisaeidae i Palimpsesto, co-editat amb el Museu de Granollers, 2016. El març de 2019 presenta la instal·lació “Mans de bruixa”, al Museo Barjola, a Gijón, obra amb la qual l’artista indaga a les arrels de l’agressivitat social i religiosa cap a la dona a Europa. L’any 2022 presenta al Museu d’Art Contemporani en Vidre d’Alcorcón, Madrid, l’exposició “Autoretrats Armes”.

6 resultats

Premsa