Coses petites i gransLleugeresa i fortalesa a l'obra de Susana Solano

15 de setembre de 2022 / 28 d’octubre de 2022

L’exposició Coses petites i grans: lleugeresa i fortalesa a l’obra de Susana Solano va permetre exposar més d’una vintena de peces de l’artista d’una manera única. Des de la dècada de 1980, Solano ha exposat la seva obra a nombroses galeries i institucions de tot Espanya i la resta del món.

A la galeria Artur Ramon les obres que ha pensat i fabricat Susana Solano també s’allunyen del que ens hem acostumat a esperar de l’art. Petites o grans, de formats diferents, són coses que poden viure plegades aquí, com a una casa. Són presències entranyables. A la galeria, les obres es veuen de prop, es miren les unes a les altres, amb les seves diferències i les seves semblances. Estableixen un vincle familiar sobre el significat del qual no s’han de demanar explicacions. Les obres simplement estan aquí, quietes, en harmonia, i no té sentit intentar desxifrar-ne el significat de cadascuna. Els objectes d’art ja no necessiten aclariments.
Marta Llorente

5 resultats

Nascuda a Barcelona el 1946, Susana Solano va estudiar a la Facultat de Belles Arts de Barcelona on després va impartir classe.

Al llarg de la seva carrera, l’escultora ha gaudit d’una gran projecció internacional participant en certàmens com: Documenta de Kassel VIII i IX (1987 i 1992), XIX Biennal de Sao Paolo (1987), Skulptur Projekte a Münster (1987), Biennal de Venècia (1988 i 1993), entre d’altres.

Així mateix, ha estat múltiples vegades guardonada amb premis i reconeixements nacionals i internacionals com ara l’Special Prize, atorgat per The Utsukushi-Ga-Hara Open Air Museum, Tòquio (1985), el Premi Nacional de les Arts Plàstiques del Ministeri de Cultura d’Espanya (1988), el Premi CEOE a les Arts, Madrid (1996), el Premi Tomás Francisco Prieto de la Reial Casa de la Moneda, Madrid (2011), el Premi GAC per la seva trajectòria artística, Barcelona (2015) i Mestres. La Cadena del FAD, Barcelona (2018).

Premsa