Reencuentrosde Gustavo Pérez

10 d’octubre de 2019 / 17 de gener de 2020

La sèrie d’una vintena de ceràmiques de Gustavo Pérez que presentem correspon a la producció més recent de l’artista, caracteritzada per un retorn a la seva tècnica més representativa. Les formes dels gots són bastant bàsiques, uns cilindres tornejats, de més o menys altura o panxa. El mestratge de l’artista resideix en el tractament de la superfície, mitjançant un savi joc d’incisions al fang, que ressalten del color del gres gràcies a l’aplicació d’esmalts foscos.

Aquesta darrera sèrie apareix com la síntesi dels seus gairebé cinquanta anys d’ofici, així com la reafirmació de la seva expressió inicial amb el fang. Gustavo Pérez ha sabut elaborar un llenguatge propi, tan singular que es podria reconèixer entre milers.

“Aquesta exposició, la tercera a la Galeria Artur Ramon —i amb el plaer de ser aquí de nou per mostrar la meva obra als nombrosos amics de Barcelona—, consisteix fonamentalment en vint peces de la meva producció més recent. Hi ha un retorn, una recuperació, un retrobament amb la tècnica més característica de la meva obra, el tipus de peces que em van obrir tantes portes en els mitjans internacionals de la ceràmica fa gairebé ja trenta anys. Peces en les quals la forma és un suport molt clàssic, simples vasos cilíndrics tornejats. Allò que les caracteritza és el tractament de la superfície, amb dissenys gravats amb navalla, incisions i talls basats en una geometria personal. El resultat és aquesta nova sèrie que, després de molts anys de recerca en direccions diverses, radicalment diferents, constitueix alhora una reafirmació del meu llenguatge amb el fang, i potser també una síntesi de tot allò que he desenvolupat al llarg dels meus gairebé cinquanta anys com a ceramista.”

Gustavo Pérez

7 resultats

Premsa

  • Exposición de Gustavo Pérez en Artur Ramon Art

    Gustavo Pérez. El llenguatge de la ceràmica contemporània.

    El Temps de les Arts, 06.12.2019 Ramon Casalé Soler Degut als seus antecedents artesanals, existeixla idea que la ceràmica és una manifestació artística de segon ordre. Però aquest plantejament està […]

  • Sense galeries no hi ha art contemporani

    La nova edició del Barcelona Gallery Weekend s’escamparà per tota la ciutat del 10 al 13 d’octubre, amb la participació de 27 galeries de Barcelona, de L’Hospitalet de Llobregat i […]