Natura Sacra"L'Entorn" de Jordi Ortiz dialoga amb obres d'Artur Ramon Art

10 de novembre de 2022 / 22 de desembre de 2022

En aquestes fotografies hi apareixen unes quantes textures que gairebé podem tocar. La matèria s’hi ha fet present: la duresa i fermesa de la roca, fins i tot el seu caràcter afilat i tallant, es combina amb la suavitat de l’escuma, i contrasta amb l’efímer i volàtil dels núvols, amb la fragilitat de les branques dels arbres. L’escuma de les onades s’assembla a les fulles de les branques dels arbres. Oposicions, complementarietat, semblances, contrastos: tots els elements dialoguen entre ells per formar una unitat que és la totalitat que aquestes fotografies aspiren a crear.

«Atura’t, onada!», sembla que se sent en contemplar una de les fotografies de Jordi Ortiz reunides sota el títol de L’Entorn, és a dir, el que ens envolta, el que ens és donat: mar, bosc, roca, cel. Tot està aturat en aquestes imatges com si tot fos roca: les fulles a les branques dels arbres, quietes, res no les mou; els núvols del cel, quiets, com si mai no haguessin transitat per la volta lentament o veloçment. Però són les onades rompents i braoladores les que ens alerten que aquí, tot això que hi ha al nostre voltant, està tan petrificat com les roques. Aquestes fotografies sobre pa d’or Rosenoble de 23,75 quirats mostren un entorn que és natura. La càmera del fotògraf ha captat l’instant, i l’or l’ha fet etern.
Victoria Cirlot

6 resultats

Les obres de Jordi Ortiz dialoguen amb peces de la nostra col·lecció, per tal d’afavorir les connexions entre la fotografia contemporània i escultures i pintures antigues.

Premsa

  • Jordi Ortiz, sacralitzar la natura

    26 nov. 2022 | Conxita Oliver | El Temps de les Arts L’or és un metall essencial en la història de la humanitat i va captivar l’home des que va […]

  • La Vanguardia

    Abundancia de exposiciones

    28 nov. 2022 | Juan Bufill | La Vanguardia Las tres últimas semanas de otoño son un buen momento para visitar exposiciones en galerías, pues cada año se suelen concentrar […]