Dominica SánchezPintura, dibuix i escultura dels anys 2000

27 de gener de 2022 / 04 de març de 2022

Homenatge a Maria Lluïsa Borràs

La mostra va repassar l’obra de l’artista Dominica Sánchez de Barcelona i, a la vegada, recordar la crítica d’art Maria Lluïsa Borràs, que va presentar algunes d’aquestes peces l’any 2002 a l’exposició Paisatges Íntims i Espirituals del Museu de Pintura de Sant Pol de Mar. Aquesta exposición va ser un viatge en el temps que va anar més enllà de l’obra de Dominica Sánchez i ens va voler acostar a un moment i a una generació a través de 12 escultures i una vintena d’obres en fusta, pastel, carbó, paper i oli. 

Es tractava d’una mirada retrospectiva a l’obra de la Dominica Sánchez dels voltants del 2002, l’època en que la galeria va conèixer el seu treball gràcies a l’exposició esmentada. Amb Dominica Sánchez. Pintura, dibuix i escultura dels anys 2000 es va recuperar el seu treball de fa 20 anys com a cristal·lització del temps de l’artista i la reivindicació de la pintura com a vida, dels molts camins que s’obren entre l’experiència vital i la pintura.

“L’estètica austera i rigorosa de l’obra de Dominica Sánchez neix de la dificultat col·lectiva de la postguerra i la repressió viscuda de prop d’aquell temps seu de nena, a cavall entre els anys quaranta i cinquanta del segle passat. Les pintures recullen el temps de l’artista i l’aboquen a l’espectador.”
Joan Puigdefàbrega

9 resultats