“Un quadre és com un cadàver, siempre apareix”

Cliqueu aqui abaix

 

AQUÍ, AMB JOSEP CUNÍ

 

SECCIÓ Artur Ramon

Aquí Cuní

 

Un quadre robat pels nazis torna als seus amos 75 anys després. El va tornar als seus propietaris L’FBI. I el va robar la Gestapo als seus amos durant la invasió a França en la Segona Guerra Mundial. Artur Ramon, galerista d’art, ha comentat que “ha sigut un altre cas de restitució d’aquest quadre, que anys després ha tornat als seus propietaris”.

Es tracta d’un quadre del pintor holandès Salomon Koninck de 380 anys d’antiguitat. La va pintar el 1639 i l’obra es titula “A Scholar Sharpening His Quill”. Ramon ha explicat que “els nazis van robar milions d’obres art, i eren uns criminals, però gent molt culta i amb una xarxa molt ben estructurada amb dues pràctiques habituals, l’extorsió i el robatori”. A més, ha sentenciat que “una obra d’art és com un cadàver, sempre sura, acaba sortint si no s’ha destruït”.

Finalment, sobre l’exposició de Vincent van Gogh a Barcelona, Ramon ha dit que “és una exposició de simulació, no hi ha van Goghs reals, és una experiència diferent, però jo no hi estic molt d’acord”

 

play.cadenaser.com