PINTURES DE FEDUCHI I ESCULTURES DE PLASENCIA A LA GALERIA

EXPOSICIONS SANT CUGAT DEL VALLÈS

El dia 9 de març a partir de les 19.30 h. s’inaugura a La Galeria de Sant Cugat del Vallès les exposicions de Leticia Feduchi i Pascal Plasencia. La Galeria presenta l’obra més recent de la pintora Leticia Feduchi i de l’escultor Pascal Plasencia. Ambdós, cadascú amb un estil definit, conreen una figuració realista basada en l’interés pel volum, el color, la llum i els objectes quotidians.

Aquesta és la primera vegada que Feduchi exhibeix el seu treball a La Galeria de Sant Cugat del Vallès. Presenta principalment una sèrie de bodegons de petit format, en oli sobre tela, on flors, fruites o teles de colors, pintades al natural, són les protagonistes d’unes composicions que es recreen en la llum que desprenen, les textures i les relacions cromàtiques. També mostra alguns retrats en els que persegueix, de manera austera, transmetre la presència de la persona, deixar el seu testimoni.

Per la seva banda, Pascal Plasencia, resident a La Floresta i artista habitual de La Galeria, presenta una vintena d’escultures i relleus en bronze i resina de poliester que responen a dues etapes diferenciades: l’obra dels darrers anys, amb peces de volums contundents i ben definits; i la més recent, de composicions quasi filiformes, que fan la sensació de ser efímeres i en les quals prenen força la llum i el color de la pàtina.

Leticia Feduchi (Madrid, 1961) estudia pintura, dibuix i gravat a l’Escola Eina de Barcelona, a l’Istituto per l’Arte i el Restauro de Florència, al Círculo de Bellas Artes  i  a la Academia Amadeo Roca de Madrid. Francesc Artigau, Antonio López, Albert Ràfols-Casamada, Francesc Serra de Rivera, Amadeo Roca, Francesc Todó i Antonia Vilà han estat alguns dels seus mestres. Ha exposat habitualment a la galeria Artur Ramon de Barcelona i a la galeria Juan Gris de Madrid,  i a nombroses col·lectives arreu de l’estat i d’Europa. Entre els seus retrats  trobem a Manuel Royes (President de la Diputació de Barcelona), Manuel Carreras (President del Círculo Ecuestre) o Eduardo Mendoza (Premio Cervantes 2017) per a la Biblioteca Nacional de España de Madrid.

Pascal Plasencia (Barcelona, 1962) estudia a l’Escola d’Arts Aplicades LLotja de Barcelona. S’inicia en l’escultura al taller de l’artista Montserrat Sastre i treballa posteriorment als tallers de Lluís Cera Davins i Ferran Ventura. Exposa a galeries, institucions públiques i fires internacionals d’art a Espanya, Andorra, França, Bélgica, Suïssa i Singapur. Complementa la realització de l’obra pròpia amb la d’encàrrec, tenint alguns projectes escultòrics a espais públics.

 

Accés article