L’estafa de Timothy Sammons

Cliqueu aqui abaix

 

AQUÍ, AMB JOSEP CUNÍ

 

SECCIÓ Artur Ramon

Aquí Cuní

 

Condemnen un comerciant d’art per haver estafat fins a 30 milions de dòlars. L’estafador és el britànic Timothy Sammons, 63 anys, amb molt bona reputació (ha treballat per la Fundació de Bill Gates) fins que es va veure embolicat amb els tribunals. Venia obres de grans artistes com Picasso o Modigliani però ara els tribunals de Nova York el poden condemnar a una pena de 4 a 12 anys de presó. – Ha defraudat als seus clients fins a 30 milions de dòlars utilitzant obres de Picasso (entre les obres es troba ‘Bust de Dona’), Modigliani, Chagall, Signac, Magritte, Gauguin… Hem parlat amb el nostre especialista d’art, Artur Ramon.

“Feia d’intermediari i gestor d’obres d’art per vendre-les. Els clients eren els propietaris de l’obra però Sammons la feia servir d’aval per préstecs personals, tardava a donar-los els diners de la venda o les venia a un preu més alt per quedar-se’n la diferència. Especulació amb els diners de les vendes abans d’entregar la quantitat als clients”, ha explicat Ramon, i ha aclarit que d’això se’n diu “estafa piramidal”.

Entre 2010 i 2015 el comerciant va negociar diverses vendes en nom dels seus clients (els propietaris de les obres), portant les obres a subhastes o vendes privades però la transacció dels diners no arribava als seus clients. Quan ells li preguntaven ell els ignorava o els deia de ser pacients…, ja que es quedava els diners per assumptes personals o poder pagar una venda anterior. Sammons ha estafat com a mínim 4 clients: del Regne Unit, dels Estats Units i de Nova Zelanda.