L’escultura “Bouquet of tulips” de Jeff Koons s’instal·la a Paris

Cliqueu aqui abaix

 

AQUÍ, AMB JOSEP CUNÍ

 

SECCIÓ Artur Ramon

Aquí Cuní

 

Com cada dimecres hem parlat amb el nostre expert en art, Artur Ramon. Avui, “Bouquet of tulips”, una escultura de Jeff Koons i el retrat de Botticelli de la família Cambó.
Ramon ha dit: “La galeria Trinity Fine Art diu que ha tingut ‘serious offers”, però això no vol dir res. Perquè quan un ha anat a comprar el quadre, li han dit que només es pot vendre a Espanya perquè és un BIC i això vol dir que el quadre no pot sortir d’Espanya”.
L’expert ha apuntat que “l’estat de conservació i el fet que no pugui sortir del país devalua la peça. El ministre ha dit que el lloc ideal on es podria exhibir seria el MNAC”.
Respecte a l’escultura de Jeff Koons que s’ha instal·lat fa uns dies als jardins dels Camps Elisis (París, Ramon ha comentat que “representa una mà enorme amb un ram de tulipes, simbolitza una mica la torxa de l’estàtua de la llibertat, és un homenatge a les víctimes del jihadisme a França”. I ha afegit que “és una escultura de dubtós gust… ha tingut algunes crítiques, sembla un ninot de falla de València amb aquest aspecte de plàstic”.
Tanmateix, el galerista ha explicat que aquesta escultura “ha costat 3,5 milions d’euros, una part dels ingressos ha estat per fer el manteniment de l’escultura a l’Ajuntament de París i una altra part per l’associació de víctimes del terrorisme”.