El Botticelli dels Cambó, a la venda però només a Espanya

Cliqueu aqui abaix

 

AQUÍ, AMB JOSEP CUNÍ

 

SECCIÓ Artur Ramon

Aquí Cuní

 

El “Retrat de Michelle Marullo Tarcaniota”, l’única obra de Sandro Botticelli que està en mans privades fora d’Itàlia, es posa a la venda però amb restriccions: mai podrà abandonar Espanya. Sobre els motius i les contraccions d’aquest fet n’hem parlat amb Artur Ramon a la seva secció.

El quadre es vendrà a la fira Frieze Masters a Londres que se celebrarà entre el 3 i el 6 d’octubre, però aquesta peça està declarada Bé d’Interès Cultural i això fa que s’hagi de quedar a Espanya. Però aleshores, per què es vendrà a una fira Internacional amb potencials compradors estrangers que no el podran adquirir? I Artur Ramon respon clarament: “Perquè tot forma part d’una estratègia de la família Cambó, propietaris del quadre, per pressionar Espanya perquè compri el quadre”. En una ocasió anterior, l’Estat espanyol va estar a punt de comprar-lo però va acabar adquirint una peça de Fra Angelico.

A més a més, Ramon ens ha parlat sobre l’estat del sector de la compra-venda de l’art a Espanya que, en molts casos, “com no és gens sòlid, l’Estat espanyol força tant el límit de la llei que a vegades està al punt de l’extorsió obligant als propietaris a vendre les obres a un preu molt més baix del que es vendria al mercat internacional”.