ARTUR RAMON ART PRESENTA SPANISH MODERN LANDSCAPES 1880-1950

bonart.cat

La galeria d’art Artur Ramon comença la temporada d’hivern amb una nova exposició dedicada a la pintura de paisatge espanyola – i especialment catalana – de finals del segle XIX i principis del segle XXSpanish Modern Landscapes és un projecte nascut de la col·laboració entre tres firmes centenàries, dues galeries de Barcelona, Sala Parés i Artur Ramon Art, i una de Londres, després d’haver presentat junts la mostra The Golden Age of Spanish Modern Art el juliol de 2020. Aquest nou projecte té com a objectiu d’internacionalitzar, difondre i reivindicar la pintura nacional a través d’un dels gèneres que millor la representen. Aquesta nova exposició a Artur Ramon Art s’inaugura el dijous 11 de novembre i romandrà oberta fins al 14 de gener de 2022.

Spanish Modern Landscapes vol mostrar l’evolució de la pintura espanyola de paisatge de finals del segle XIX i principis del segle XX a través d’obres dignes d’un museu, amb la missió d’internacionalitzar i difondre la cultura visual nacional més enllà de les fronteres. Entre les obres presents, una vista de Tossa de Mar abans que la visités Ava Gardner de Laureà Barrau, la pintura pastosa i valenta de Gimeno, una vista solitària d’una platja al capvespre de Lluis Graner i un paisatge muntanyenc de Pradilla, “ un oli sobre tela de Santiago Rusiñol de 1898 de colors vius i tons verds que emmarquen una vista del riu Tajo en plena primavera. L’acompanyaran “Sol de matí”, un llenç lluminós de la primera època d’Isidre Nonell, de quan va fundar la “Colla del Safrà” amb Canals, Vallmitjana, Pitchot i Mir. O el “Pont de Besalú” que Eliseu Meifrén va pintar el 1923 i a on es poden veure influències de l’impressionisme francès. La llista es completa fins a arribar a una vintena d’obres d’art que capturen en un sol espai el bo i millor del paisatge a Espanya i a Catalunya, un mosaic que esdevé una metàfora de la història moderna del paisatge espanyol i català.

En paraules de Jorge Coll (Colnaghi), Joan Anton Maragall (Sala Parés) i Artur Ramon, “visitar l’exposició que presentem és un recorregut mental i emocional pel nostre país a través dels seus artistes”. Es tracta “d’una exploració de la pintura moderna espanyola – encara poc coneguda fora de les fronteres – mitjançant el paisatge, un dels gèneres que millor la representen”. I és també “una reivindicació de l’art espanyol modern”, segons les tres galeries que organitzen Spanish Modern Landscapes.

L’exposició es podrà visitar de l’11 de novembre de 2021 al 14 de gener de 2022 a l’espai que la galeria d’art té al cor de l’Eixample de Barcelona.