Artur Ramon Art presenta la nova seu al cor de l’Eixample

Artur Ramon Art presenta la nova seu al Quadrat d’Or, al carrer Bailèn 19, el cor de l’Eixample, entre Ausiàs Marc i Casp, de Barcelona. Un antic edifici tèxtil rehabilitat en una zona que està recuperant el seu esplendor passat com si la realitat urbana donés la raó a al Pla Cerdà, l’eix del qual era el Passeig de Sant Joan. L’espai s’inaugurarà el 24 de novembre per al públic amb invitació i la galeria obrirà a partir del 27 del mateix mes.

Artur Ramon Art revisa la seva essència d’antiquari amb vocació de galerista, el passat des del present, la tradició des de la contemporaneïtat. Centra la seva proposta en la pintura, el dibuix i l’escultura sense oblidar tampoc les arts decoratives que per a Attur Ramon mai han sigut menors. I ho fan a través dels trets que han definit la seva trajectòria més que centenària: qualitat, rigor i transversalitat.

Artur Ramon presenta un nou escenari en dos espais complementaris que funcionen com a vasos comunicants formant una mateixa casa:

Espai Artur Ramon Art
Un laboratori-galeria a peu de terra, una nau industrial recuperada, on l’art antic dialoga amb la mirada contemporània. Un espai on s’experimenta i es fa recerca. Artistes contemporanis exploraran amb les antiguitats a la recerca d’una manera nova d’explicar l’ofici d’antiquari. Analogies, intervencions, diàlegs, conferències i presentacions vinculades a l’art i a la cultura d’avui complementarà amb dinamisme la nostra galería. Per això, s’inaugura l’espai amb la col·laboració de Pamen Pereira (Valencia, 1963), una artista que treballa amb un llenguatge poètic singular i reflexiona a través de la seva intervenció sobre la fragilitat del temps i la metamorfosi. La mostra, “Tiempo imaginario”, es un declaració d’intencions del nou tarannà de la galeria que vol presentar tres projectes per temporada.

La galeria privada Artur Ramon Art
El primer pis és un espai de gestió de pintura, escultura i dibuix d’alta qualitat pensat per a estimular un col·leccionisme públic i privat. Un centre de gestió i de recerca, una plataforma d’assessorament. S’inaugura amb la mostra “Cuatro caravaggistas: Bassetti, Borgianni, Caracciolo y Ribera” comissariada per Gianni Papi, màxim expert en la matèria. Es presenta un recull de deu quadres notables d’aquests artistes, la majoria inèdits, que permeten entendre aquest moviment, la revolució de la veritat sota l’ombra del Caravaggio. També es presenten les darrers adquisicions en les especialitats que ens caracteritzen donant rellevància a la pintura i el dibuix dels segles XVI al XXI.

Es refunda Artur Ramon Art en un projecte pensat per a Barcelona i per a la gent d’aquí però projectat al món on s’ha reforçat la posició a la fira TEFAF Maastricht entrant a la secció d’Antiguitats, la millor fira enciclopedista de l’art on Art Ramon és l’únic representant català.

 

Accés article