ARTUR RAMON ART PRESENTA ELS “7 PECATS CAPITALS” DE JOSEP I PERE SANTILARI

La galeria d’art Artur Ramon Art de Barcelona presenta l’exposició 7 pecats capitals com a viatge històric en el que 7 obres dels artistes Josep Santilari i Pere Santilari conversen amb la mirada històrica d’una selecció de peces antigues del fons de la galeria, que representen idees abstractes o procediments retòrics relacionats amb la temàtica dels pecats originals. La nova exhibició d’Artur Ramon Art s’inaugurarà el dijous 12 d’abril i romandrà oberta fins el 25 de maig.

En paraules d’Artur Ramon, “l’ésser humà ha estat condicionat per diverses creences i, en l’actualitat, malgrat el canvi radical de la vida i les costums, el concepte del pecat capital segueix sent un referent ètic i moral per a la societat occidental”. Aquesta inquietud es fa palesa a través d’una exposició que combina 7 vanitas úniques de Josep i Pere Santilari amb un escenari de peces d’antiquari de la galeria.

A l’exposició a Artur Ramon Art 7 pecats capitals s’hi podrà veure, per exemple, una al·legoria sobre la gula en la que les viandes són el principal focus d’atenció. Mentre que al llenç que retrata la còlera hi trobem un crani amb una fractura mortal i l’enveja es representa amb un cordill al voltant dels ulls, per enterbolir la mirada. En Josep i Pere Santilari han representat la supèrbia com la vanitat de mirar-se en un mirall; l’avarícia com les monedes que surten de la conca dels ulls; la peresa com el cargol que s’ho pren tot amb una calma eterna i la luxúria a través del “joc” d’una cloïssa i un cargol. El conjunt resultant és una mostra en la que Josep i Pere Santilari proposen una nova realitat contemporània pels set pecats capitals que avui encara són presents.

Els germans Pere i Josep Santilari treballen des de 1984 exclusivament per la galeria Artur Ramon Art, a on han exposat en diverses ocasions sobre temàtiques que van des del paisatge i la natura morta fins la figura. Tots dos participen de manera activa en tres fires internacionals dedicades al dibuix i la pintura: TEFAF Maastricht (des de 2010), el Salon du Dessin de París (des de 2009) i la Fine Arts Paris (des de 2017). Entre els anys 2008 i 2009 el director de cinema David Trueba va filmar durant 13 mesos el documental “El cuadro”, que segueix el procés de creació d’una pintura de Josep Santilari.

L’exposició 7 pecats capitals de Josep i Pere Santilari és l’aposta d’Artur Ramon Art per donar inici a la temporada d’exposicions al seu nou espai, al cor de l’Eixample de Barcelona. Es podrà visitar a partir del 12 d’abril i fins el 25 de maig i és l’excusa perfecta per reflexionar sobre la brevetat de la vida i la temàtica del pecat.

 

 

Accés article