Artur Ramon Art explora l’art del retrat a través de l’exposició “l’Enigma de la mirada”

Bonart | 15.12.2020

La galeria d’art Artur Ramon inaugura el 16 de desembre una exposició original dedicada a explorar l’art del retrat des del prisma de la mirada i la seva relació amb l’espectador. La mostra, que es podrà veure al seu espai al carrer Bailèn 19, és una proposta singular a on l’obra de Juan Carreño de Miranda, Antonio CarniceroEduardo Rosales, Carles Pellicer i Manolo Hugué dialoga amb la d’Ismael Smith, Josep Guinovart, Humberto Rivas i Antony Williams.

Comisariada per José A. Aristizábal, “L’enigma de la mirada” és una exposició que va més enllà del concepte que la mirada és el reflex de l’ànima. En paraules d’Aristizábal, l’exposició s’articula a partir d’una tesi: “l’art del retrat, més enllà de les expectatives del seu temps, transmet una experiència de natura profunda que es condensa a la mirada. En aquest sentit, hem cercat donar cabuda a retrats que indaguen en la representació amb un significat existencial, psicològic”. El fil narratiu de l’exposició és la idea del retrat com a diàleg entre el retratat, l’artista i l’espectador. Segons Aristizábal, “aquesta idea del retrat deixa veure com a través del temps persisteix un retrat que es defineix per la seva ambigüitat, per entrar en terrenys movedissos i no tant en espais de control i legitimació”.

En total, per la mostra s’han triat més de quaranta obres del fons de la galeria Artur Ramon que abasten cronològicament més de quatre-cents anys i que van del segle XVII fins a la contemporaneïtat, tot passant per tècniques com la pintura, el dibuix, l’escultura i la fotografia. Inclouen alguns dels principals exponents de l’art del retrat, que s’exposen d’una manera singular per fer reflexionar l’espectador sobre l’enigma de la mirada.

L’enigma de la Mirada és la proposta d’Artur Ramon Art per acomiadar el 2020 i donar la benvinguda el 2021 al seu espai al cor de l’Eixample de Barcelona. La mostra comissariada per José A. Aristizábal es podrà veure a partir del 16 de desembre i fins al 26 de febrer. L’entrada és gratuïta.