ARTUR RAMON ART ESTRENA TEMPORADA AMB “WUNDERKAMMER” DE FREDERIC AMAT

bonart

Artur Ramon Art de Barcelona, carrer Bailén, 19, inicia la temporada amb Wunderkammer, la mostra de Frederic Amat que estableix correspondències entre la seva obra multidisciplinària i el fons de la galeria de Barcelona. D’entre tots els treballs d’Amat que es podran veure a l’exposició destaca 9 cartografias, la seva obra mes recent, acompanyada per la reflexió poètica del filòsof i escriptor Amador Vega. WunderkammerFrederic Amat – Artur Ramon Art s’inaugura el dijous 25 d’octubre i es podrà visitar fins el 22 de gener de 2019.

Frederic Amat (Barcelona, 1952) ha consolidat al llarg de la seva carrera una concepció oberta de la pintura que l’ha portat a expressar-se en llenguatges artístics tan diversos com l’escenografia, la ceràmica, el cinema, l’escultura, la fotografia i les intervencions en l’espai públic. Artista plural, Amat ha sabut mantenir-se al marge de les tendències, movent-se en terrenys de risc i deriva per, com ell  mateix afirma, “ramificar la feina com un corall”.

L’espai d’art Artur Ramon l’acompanya en aquesta deriva creativa amb una selecció d’algunes de les millors obres de la seva carrera artística, que dialoguen amb el fons de la galeria per “teixir correspondències visuals estimulants i imperecederes com un gabinet de curiositats o wunderkammer”, en paraules d’Artur Ramon Navarro. Amat recupera la càmera de les meravelles del Renaixement i la porta a l’actualitat tot i establint un joc visual i analògic entre els seus treballs i les obres del passat. El resultat és una col·lecció de col·leccions que va més enllà de l’espai i el temps.

Amb aquesta nova mostra Artur Ramon Art i Frederic Amat conviden l’espectador a meravellar-se davant del contrast i les sinergies que es creen entre peces separades per segles. Destaca especialment 9 cartografies, l’obra més actual de l’artista, amb la qual el filòsof i escriptor Amador Vega convida a submergir-nos en una reflexió poètica. També s’hi pot veure com Amat insufla nova vida a uns prestatges d’un antic magatzem tèxtil de Barcelona, a l’estil de la escenografia que va donar vida i memòria a l’obra teatral “El testament de Maria”, de Colm Toibin, el 2013.

L’exposició Wunderkammer. Frederic Amat – Artur Ramon Art és l’aposta de la galeria Artur Ramon Art per donar el toc de sortida a un nou any d’exposicions al seu espai d’art del carrer Bailèn. Romandrà oberta del 25 d’octubre al 22 de gener de 2019 i és una oportunitat única per gaudir de l’obra d’Amat a Barcelona.

 

Accés article