Aparició d’un quadre de Cimabue a una cuina

Cliqueu aqui abaix

 

AQUÍ, AMB JOSEP CUNÍ

 

SECCIÓ Artur Ramon

Aquí Cuní

 

“Aquest estiu es va produir una retallada d’un 6% d’algunes institucions, en concret del MNAC. El MNAC, des de fa molts anys té unes dificultats molts series per mantenir-ho, anualment té un cost de 13M€, l’any 2008 tenia un pressupost d’un 20M€ i ara un 13. Amb aquesta retallada son 900.000€ menys. Aquesta retallada no tens diners per adquisicions però per a exposicions programades que hi havia no hi ha més remei que anul·lar-les”, explica el galerista Artur Ramon sobre la retallada de pressupost.

Troben un Picasso amagat sota una altra obra de l’artista, el galerista afirma que: “els investigadors de la University College de Londres reconstrueixen la figura d’una dona nua que s’amagava sota el conegut quadre de l’artista “El vell guitarrista”, pintat durant el període blau. Durant anys els historiadors intuïen la presència del rostre d’una dona sota les capes de pintura.” Això ha estat possible a les últimes tecnologies que fan possible l’anàlisi dels quadres profundament.

“A França troben un quadre de l’artista italià Cimabue penjat a la paret de la cuina de la casa d’una dona gran. S’ha trobat en una casa de la localitat francesa de Compiegne, al nord de París. Es tracta d’un quadre valorat en 6 milions d’euros. El quadre havia fet companyia tota la vida a la dona i que un bon dia va decidir portar-lo a una casa de subhastes. La dona no va saber explicar com l’obra havia arribat a mans de la seva família”, ha afegit Ramon.