El Gremi de galeries d’art de Catalunya presenta la nova temporada

bonart

El Gremi de Galeries d’Art de Catalunya (GGAC) ha presentat la programació de la nova temporada 2018-2019, amb un total de 50 exposicions i activitats arreu del territori català entre octubre i novembre d’aquest any.

Destaca la mostra del brasiler José de Souza Oliveira per primera vegada a Barcelona amb Macaparana a l’A34,  Beyond the lines de Eric Goarieb a Artevistas o la obra pictòrica mes conceptual de Frederic Amat a l’Artur Ramon ArtMetafísica de l’hermenèutica d’Agustí Panadés a Espai G d’Art. Els amants de l’art tenen a l’abast obres dels grans artistes del XX com ara Picasso, Miró o Tàpies però també dels joves Jon Errazu, Anna Comellas o Sabrina Sampere.

La programació inclou exposicions que van des dels artistes històrics als més contemporanis, tant a nivell nacional com internacional. I fins i tot hi trobem altres propostes artístiques com la fotografia o l’art al carrer.

El president del Gremi, Gabriel Pinós, ha reclamat més implicació i presència de les institucions en l’inici de temporada “especialment de l’ajuntament de Barcelona però també de la Generalitat”. Pinós ha manifestat que el sector se sent una mica orfe “el que realment volen no són diners, sinó que ens acompanyin”. Segons Pinós, la seva presència podria ajudar als galeristes a tenir més visibilitat i promocionar la visita dels ciutadans a les galeries d’art.

De la seva banda Maria Guinovart ha afegit que “cal reivindicar la figura del galerista, encara massa oblidada però molt important pels artistes”.

L’acte, celebrat a Artevistas Gallery, ha servit també per presentar el III Certamen Miró&Art, un concurs d’art que té per objectiu promoure l’art en l’àmbit cultural del nostre país. Hi participen 30 obres de 30 artistes de 20 galeries d’art associades al GCAC i el tema es defineix cada any al voltant d’un artista consagrat. L’edició d’enguany s’inspira en l’artista Josep Guinovart, un dels màxims exponents de l’avantguarda plàstica de la segona meitat del segle XX.  En edicions anteriors els artistes triats han estat Antoni Gaudí i Joan Brossa.

Programació

Figuració. Un passeig per les obres d’estil més clàsic així com altres reinterpretacions és el que es pot trobar en diverses galeries d’art catalanes. És el cas d’Àgora 3; Anquin’s, Galeria d’art; Subex, Galeria Jordi Barnadas; Sala Rusiñol; Espai G d’Art; i L’Arcada, Galeria d’Art; on es podrà visitar el treball d’artistes com Nory Steiger, Mònica Castanys, Claudia de Vilafamés o Menchu Urroz, entre d’altres.

Històrics. Un recorregut pels artistes més reconeguts del segles XIX i XX com ara Picasso, Miró, Ramon Casas, Antoni Tàpies o Eduardo Chillida és el que ofereixen les galeries Artur Ramon Art; Dolors Junyent, Galeria d’Art; Gothsland; Galeria d’Art Victoria Petruk; Atelier; Galeria Cortina; i Canals-Galeria-Museu.

Consagrats. Les galeries Sala Dalmau; Espai G d’Art; Anquin’s, Galeria d’Art; i Artur Ramon Art exposen les obres d’autors consolidats del panorama artístic actual com ara Joan Vila-Grau, José Luis Zumeta, Agustí Penadès o Frederic Amat, que el passat mes de juny va rebre el premi GAC per la seva trajectòria artística.

Internacionals. La galeria A34 acull per primera vegada a Barcelona una exposició del reconegut pintor brasiler José de Souza Oliveira (Macaparana). Una sèrie de dotze peces sobre paper en homenatge a l’artista suïssa Sophie Taeuber-Arp. Per la seva banda, La Out of Africa Gallery exposa el treball de l’artista multimèdia camerunès Abdias Ngateu; i a la galeria Villa del Arte Galleries es pot visitar l’obra del suís Lukas Ulmi i les pintures del nord-americà Ron Mills-Pinyas.

Propostes actuals. Descobrir l’art d’artistes joves com ara Jon Errazu, Anna Comellas o Sabrina Sampere; a vegades lligat a l’art al carrer és el que proposen galeries com Artevistas Gallery; L’Arcada, Galeria d’Art; Olivart Art Gallery; Villa del Arte Galleries; Espai G d’Art; Galeria Cromo; Imaginart Gallery; Pigment Gallery; i Traç d’Art Gallery Estartit.

Fotografia. Fifty Dots Gallery i la Galeria Fotogràfica ilmondo ofereixen al públic la possibilitat de gaudir de la fotografia d’artistes com ara Israel Ariño, Clara Gasull, Alejandra Carles-Tolrá, Quim Vives o Joaquim Seguí.

Col·lectives i altres propostes. La programació d’aquest any de Lorena Ruiz de Villa Arte Contemporáneo; Imaginart Gallery; i La GaLeRia inclou obres col·lectives de diversos autors i un homenatge al professional de l’art figuratiu Eduard Batlle. Per la seva banda, la galeria Canals-Galeria-Museu acull un recital poètic Mallorca – Catalunya a càrrec de Niel Mesquida i Vicenç Altaió.

III Certamen Miró & Art

El Certamen Miró&Art és una iniciativa del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya i l’empresa reusenca Vermuts Miró. En la seva tercera edició, el concurs es dedica a l’artista Josep Guinovart, un dels màxims exponents de l’avantguarda plàstica de la segona meitat del segle XX, per commemorar el desè aniversari de la seva mort.  Aquesta iniciativa, que enguany compta amb el suport de la Fundació Privada Espai Guinovart, s’emmarca dins de les activitats de la temporada 2018-2019 de les galeries d’art catalanes sota el lema #ILikeArt.

Catàleg de la programació de les Galeries d’Art de Catalunya: http://www.ilikeart.cat/

A la imatge, Jordi Pijoan, Gabriel Pinós i Maria Guinovart.

 

Accés article

 

Altres:

masdearte.com

larazon.es