Benito Padilla, nou president de Galeries d’Art de Catalunya

3 maig 2023 | Cultura21

El galerista Benito Padilla ha estat nomenat president de l’associació Galeries d’Art de Catalunya en substitució de Mònica Ramon, que exercia el càrrec des de 2019 i que continua vinculada a la junta. El soci-director de la galeria Imaginart encapçala una nova directiva de caràcter continuista, sorgida d’un procés intern de votacions.

La nova junta del GAC la completen la vicepresidenta Mònica Ramon (Artur Ramon Art); el tresorer Joan Pi (Galeria Àgora 3) i els vocals Sorella Acosta (OOA Gallery), Carles Casals (L’Arcada Galeria d’Art), Laura Ahmad (Galeria Jordi Pascual), Gabriel Pinós (Gothsland), Pepa Quinteiro (Anquin’s Galeria d’Art), Yvonne Theilacker (Lorena Ruiz de Villa) i Roser Xandri (Espai Cavallers).

Entre els propòsits de la nova junta hi ha tres eixos principals. D’entrada, treballar per a la col·laboració de totes les galeries d’art i afavorir la unificació d’estratègies i actuacions. A més, es volen generar noves propostes i oportunitats a partir d’un diàleg constant entre les galeries i les institucions culturals de Catalunya. L’altre objectiu és renovar les relacions entre les galeries i els diferents sectors de l’activitat econòmica, política, social i cultural amb la intenció de tornar a convertir Barcelona i Catalunya en una ciutat i un país de referència en el mon de l’art.

Benito Padilla acumula més de 30 anys d’experiència en el sector de les arts. A més de dirigir Imaginart, presideix el comitè dels Premis GAC des de 2021 i és gestor de la col·lecció del Museu de l’Art Prohibit, que està previst que obri properament a la Casa Garriga Nogués de Barcelona. També és assessor de col·leccions privades especialitzades en art modern i contemporani integrades amb obra d’artistes com Matisse, Picasso, Klimt, Khalo, Basquiat, Chagall, Plensa, Haring, Merethu, Juan Muñoz i Magritte, entre d’altres.