Arrenca la Setmana de l’Art

13 Novembre 2022 | Gemma Masó | Núvol

Del 17 el 25 de novembre s’han programat més d’una vuitantena d’activitats relacionades amb el món de l’art a Catalunya

Exposicions, tallers, concerts, rutes a peu i en autobús, visites guiades, presentacions de llibres o xerrades. Aquest és l’ampli ventall d’experiències i activitats que conformen l’agenda de la Setmana de l’Art 2022 que arrenca aquest dijous 17 i que durarà fins al divendres 25 de novembre.

Imatge de l'exposició Natura sacra a la galeria Artur Ramon

La Setmana de l’Art, impulsada per Galeries d’Art de Catalunya, busca apropar les arts visuals a la gent, afavorir la col·laboració entre les galeries, els museus i els centres d’art de Catalunya i, també, crear sinergies entre crítics i artistes. Enguany, a la seva segona edició s’hi han sumat 33 museus, fundacions i organismes i 21 galeries d’art. L’agenda per la Setmana de l’Art 2022 ofereix més d’una vuitantena de propostes per a tots els públics arreu de Catalunya.

Amb motiu de la Setmana de l’Art, s’inauguraran una desena d’exposicions entre les quals destaca Aurum de Sextu Xirau Roig a l’Artur Ramon Art de Barcelona Symbols of Energy a l’OOA Gallery de Sitges. També s’han programat dues exposicions, a l’Empordà i Cerdanyola, sota el títol ‘Visites inesperades’ on el públic es trobarà amb obres germanes en concepte i estètica, però també amb d’altres que semblen hostils i estranyes entre elles.

Durant la Setmana de l’Art 2022 també es podran fer rutes d’art, a peu i en autobús. Les rutes a peu seran a Sant Cugat del Vallès i a Sitges el divendres 18 i el diumenge 19 respectivament. La ruta vallesana passarà per tres galeries: CanalsSala Rusiñol i GaLeRia Batlle – Argimon. Pel que fa a la ruta de Sitges passarà per la Fundació Stämpfli – Art Contemporani i la Galeria Out of Africa de Sitges. Les rutes en bus, per la seva banda, plantegen circuits entre diferents galeries, museus, fundacions i centres d’art. En total s’han programat cinc rutes a les províncies de Lleida, Barcelona i Tarragona.

A més de xerrades, presentacions de llibres, s’han programat d’altres propostes com el concert d’Ivan Puñal a la Pigment Gallery el dissabte 19 de novembre, l’espectacle de dansa contemporània basat en l’obra d’Antoni Clavé a la Galeria Jordi Pasqual el dissabte 19 de novembre o la performance de l’artista Maria Corte a la Galera Gothsland el dijous 14 de novembre. L’agenda de la Setmana de l’Art també inclou tallers familiars i activitats infantils amb l’objectiu de propagar els valors de l’art i la creació entre la canalla com el taller i la visita guiada a la Galeria Atelier Guardianes de l’imaginari del 25 de novembre.

Podeu trobar més informació sobre la Setmana de l’Art 2022 i la seva programació en aquest enllaç.