Artur Ramon Art inaugura ‘Ferran Freixa. La poètica de l’espai’

La mostra forma part del reconegut festival de fotografia LUMINIC de Sant Cugat

05.06.2024 | Bonart

Artur Ramon Art inicia la temporada d’estiu amb una nova exposició dedicada a l’obra del fotògraf Ferran Freixa, titulada Ferran Freixa. La poètica de l’espai. Aquesta mostra es durà a terme del 13 de juny al 26 de juliol de 2024.

Ferran Freixa (1950-2021), membre d’una generació que va impulsar l’eclosió de la fotografia creativa a Catalunya, és conegut per la seva capacitat excepcional de capturar i sublimar l’estat de les coses. La seva obra, que es reafirma en la inherent estabilitat del format quadrat i en l’ús del blanc i negre, ha estat exposada en galeries i museus d’arreu d’Europa, Estats Units i Àsia.

En l’obra de Ferran Freixa destaca el sentit de l’estètica i la poètica, però també la composició i el tractament de la llum. Professionalment destacat com a fotògraf d’arquitectura i interiorisme, Freixa atorga una visió que marca gran part de la seva producció artística: la frontalitat, els punts de vista, les composicions equilibrades, la llum natural, i el ritme lent i pausat de treball.

La inauguració de l’exposició, que tindrà lloc el 13 de juny de 2024 a partir de les 17h, serà una oportunitat única per explorar la mirada poètica de Ferran Freixa sobre els espais. Amb les seves composicions meticuloses i l’ús magistral de la llum natural, les fotografies de Freixa creen una atmosfera de quietud i serenitat que convida a la contemplació. Els interiors fotografiats esdevenen protagonistes d’una narrativa visual que parla de la memòria, la història i l’experiència humana.

“La poètica de l’espai“, els visitants podran gaudir d’una selecció de fotografies que inclouen interiors d’establiments i aparadors de comerços de Barcelona, on els espais són testimonis muts de vides passades, plens de detalls que narren històries sense paraules. La mirada introspectiva i universal de Freixa es manifesta en les ombres que dialoguen amb la llum, en com els objectes suggereixen presències invisibles i com el silenci impregna cada racó.

Mònica Ramon, responsable de la galeria, destaca: “Estem encantats de presentar l’exposició de Ferran Freixa. Les seves fotografies ens transporten a una nova perspectiva de la quotidianitat, capturant la bellesa amagada en cada racó i detall dels espais.” Aquesta mostra és una oportunitat única per descobrir l’obra d’un dels millors fotògrafs de la seva generació i per explorar els secrets amagats darrere les portes tancades de Barcelona. A més, coincideix amb l’exposició Punctum Primavera Fotogràfica, 1982-2004 al MNAC.